Kerkstraat terug open : dinsdagavond 13 oktober gaat de Kerkstraat terug open in 2 richtingen. Er werd hard gewerkt door aannemer Vangeel aan het wegtracé dat nu voldoende veilig is om tweerichtingsverkeer toe te laten. Ook de belangrijkste werken aan de zuidzijde van de kerk zijn door onze technische dienst uitgevoerd. Rondom de kerk werken we de komende weken verder aan de verfraaiing van het kerkplein.

Dag tegen Kanker

Op 15 oktober dragen de personeelsleden van gemeente en OCMW een geel lintje als teken tegen Kanker. U kan ook uw solidariteit tonen door een geel lintje op te spelden of door vooraf wenskaart te sturen. Tijdens de Dag tegen Kanker worden alle wenskaarten opgehangen in ziekenhuizen om patiënten die kampen met de ziekte extra te ondersteunen.

> Info: www.komoptegenkanker.be/doe-mee-en-stuur-een-kaartje

Fakkeltocht tegen Armoede

De inwoners van Vorselaar hebben een warm hart. Dat tonen ze eens te meer tijdens de Fakkeltocht tegen Armoede. Op de dag tegen armoede, 17 oktober, hangen vele mensen symbolisch een geknoopt laken uit hun raam. Welzijnsschakel 't Kiertje organiseert i.s.m. Windekind een fakkeltocht door het centrum van ons dorp. Als u wil meewandelen, spreken we af om 18u op de speelplaats van Windekind.

Kindergemeenteraad

In Vorselaar hebben ook kinderen inspraak. Jaarlijks verkiezen de scholieren hun vertegenwoordigers die in de kindergemeenteraad bijeenkomen. Ze zetelen in de raadszaal van de echte gemeenteraad en verkiezen hun eigen kinderburgemeester.

Bengt Daelmans van de Knipoog en Lillith Jadoulle van Windekind haalden beiden evenveel stemmen en nemen dit jaar samen de duobaan van Kinderburgemeester op zich. Vorige week legden de 25 kindergemeenteraadsleden hun eed af. We wensen hen een vruchtbaar jaar toe!

Week van het bos

Onder het motto 'De Natuurhelden staan paraat' staat de Week van het Bos dit jaar in het teken van onze Natuurhelden. Nog tot zondag 18 oktober zullen in talrijke Vlaamse natuurdomeinen en bossen activiteiten georganiseerd worden rond deze helden.

Oproep: foto's van Vorselaar

Als laureaat van het project 'Groen in de Stad' werkten de milieu- en communicatiedienst van Vorselaar i.s.m. het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) een project uit. Grijze elektriciteitskasten worden bekleed met mooie en typerende foto's van het Vorselaarse landschap.

Voor een volgende fase van dit project zijn we nog op zoek naar enkele knappe Vorselaarse foto's. Heeft u een foto die in aanmerking komt? Bezorg hem dan voor 20 oktober in grote resolutie via WeTransfer. Een selectie van de ingezonden foto's worden dan rechtenvrij gebruikt door de gemeente, met vermelding van de (amateur)fotograaf.